De energiefactuur: wat nu? 

We bundelen hier wat informatie over de energiefactuur, het sociaal tarief, de minimale levering gas & elektriciteit. Hebt u problemen met de energiefactuur of krijgt u de eindjes niet aan elkaar? Aarzel niet om aan te kloppen bij de dienst Rechtenverkenning Oostende (inwoner van Oostende) of het OCMW Bredene (inwoner van Bredene). Lees ook even onze Energietips

artikelafbeelding

Vraag uw energiescan nu aan!

De energieprijzen kunnen we helaas niet veranderen, maar hoeveel energie we verbruiken gelukkig wel. En daar zal het Energiehuis Oostende u bij helpen. Kunt u niet wachten tot ze contact opnemen? Vraag dan nu zelf al online een energiescan aan. Of neem even contact met ons op.
artikelafbeelding

Controleer hier of het bij u automatisch gaat

Dankzij de automatisering wordt het recht op het sociaal tarief aan de meeste rechthebbenden automatisch toegekend, zonder dat zij daartoe enig initiatief moeten nemen. Controleer hier of het automatisch gaat bij u:
artikelafbeelding

FOD ECONOMIE

Het sociaal tarief is een maatregel om personen of gezinnen die behoren tot bepaalde categorieën van rechthebbenden te helpen om hun energiefactuur te betalen. Het sociaal tarief is een gunstig tarief voor elektriciteit , aardgas of warmte.
artikelafbeelding

Problemen met de energiefactuur?

Maak een afspraak met de dienst Rechtenverkenning. Zij bekijken uw financiële situatie en onderzoeken o.a. samen met u waarop u recht hebt.
artikelafbeelding

opent recht op sociaal tarief

Personen die recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming en een contract hebben afgesloten voor de aankoop van energie voor eigen gebruik, hebben tijdelijk recht op het sociaal tarief. De maatregel wordt verlengd tot 31 maart 2023 voor personen die in 2023 (nog steeds) recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming.
artikelafbeelding

Krijgt u de eindjes niet aan elkaar?

Een maatschappelijk werker van Bredene luistert naar uw problemen en helpt u verder op weg.
artikelafbeelding

Minimale levering gas & elektriciteit

Als u in aanmerking komt, zal het OCMW Oostende tussen 1 november en 31 maart twee keer per maand een bedrag op de budgetmeter opladen. Deze opladingen helpen je om niet zonder verwarming te vallen. Vraag ze hier digitaal aan of klop aan bij het OCMW.

Hoe weet ik of ik recht heb op Verhoogde Tegemoetkoming?

 

Als u de verhoogde tegemoetkoming niet automatisch ontvangt, kunt u de verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen aanvragen bij uw ziekenfonds.

 

 

Meer informatie o.a. bij: