Tips voor het onderhoud van jouw terras! 

Wanneer de lente echt in het land is, is het ook tijd om wat in de tuin te werken, het terras op te fleuren met bloemen of nog wat kleur te brengen in het plantenhoekje binnen. Een verzorgde tuin is bovendien zoveel leuker: voor jou om van te genieten én voor de buurt om te zien.

Heb je een terras of balkon bij jouw woning?

 

  • Is er een voortuin of gemeenschappelijke tuin? Staan er planten, struiken, hagen of bomen aan jouw appartementsgebouw? Dan zorgen wij voor het groenonderhoud. Dit wordt verrekend in je huurlasten.

 

  • Je mag je terras opfleuren met bloemen, planten of een stoelen- en tafelset. Hou het wel veilig! Je mag ze enkel OP het terras of balkon plaatsen. Neem ze ook binnen bij storm. 

 

  • Let op! Potten of bloembakken mogen NIET aan de leuning of het traliewerk gehangen worden. Dit om beschadigingen te voorkomen en omwille van de veiligheid. 

 

  • Wij zorgen voor de herstellingen van balkons en gelijkvloerse terrassen. Als huurder sta je in voor het normaal onderhoud. We geven enkele tips!

 

  • Hou als huurder toezicht op de veiligheidselementen (leuningen, balustrade, borstwering, ...) en verwittig ons als er iets los zit of kapot is.

 

  • Reinig jaarlijks de leuningen en het traliewerk van het balkon of terras. Gebruik hiervoor best een zeepsopje (van afwasmiddel) en zachte spons.

 

  • Maak je terras- of balkonvloer om de zes maanden proper. Vlekken kun je best verwijderen met een geschikt product uit de doe-het-zelf-zaak.

 

  • Stapel geen afval of grof huisvuil op op je terras of balkon. Breng het naar het containerpark of laat het grof huisvuil ophalen. Raadpleeg daarvoor het afvalbeleid van Oostende en Bredene.  

 

Help ons je terras / balkon veilig te houden:

Verwittig ons onmiddellijk als er iets los zit of kapot is!

Ben je minder mobiel? Is het wegbrengen van afval moeilijk te organiseren? Of heb je problemen met het grof huisvuil? 

Spreek een beurtrol af met een buur of contacteer ons,

zo kunnen we samen zoeken naar een oplossing.