Tips om te besparen op water, elektriciteit en verwarming. 

 

Op onze pagina over DE ENERGIEFACTUUR bundelen we alle informatie over het sociaal tarief, de verhoogde tegemoetkoming via het ziekenfonds, de minimale levering gas en elektriciteit (via budgetmeter), de energiescans in onze woningen, ... 

 

We geven je hieronder enkele tips om je woning energiezuinig te houden. In onze Winterbrochure zetten we alle energietips ook op een rijtje. 

 

  • Overweeg om in te schrijven voor een groepsaankoop energie / elektriciteit en gas / groene stroom: het haalt je energiefactuur naar beneden. Let op: als u sociaal tarief hebt, wordt afgeraden om aan groepsaankopen deel te nemen. Informeer u eerst! 

 

  • De Provincie West-Vlaanderen en Energiehuis Oostende organiseren regelmatig zulke groepsaankopen. Let op: voor de elektriciteit voor het thermisch verbruik (= Nieuwe Stad, Golven- en Schelpenstraat) kan er geen groepsaankoop gedaan worden, dit wordt collectief geregeld via De Oostendse Haard. Ga ook bewust om met dit thermisch verbruik.  

 

  • Het project Energiesnoeiers richt zich op mensen met een verhoogd energiearmoederisico. Zij helpen om de weg uit de energiearmoede te zoeken en geven regelmatig tips hierover op hun Facebookpagina.

 

artikelafbeelding

Thermisch verbruik bij eigen energieleverancier

Elektriciteit voor verwarming & warm water wordt voortaan afgerekend bij uw eigen energieleverancier. Op die manier kan 6% btw toegepast worden en krijgt wie er recht op heeft ook sociaal tarief.