Samen houden we het voetpad sneeuw- en ijsvrij!

De winter staat voor de deur! En dat betekent ook: ons voorbereiden op mogelijke winterprikken. Het is in Oostende en Bredene verplicht om zelf uw voetpad sneeuw- en ijsvrij te houden. Dit geldt ook voor de appartementsgebouwen, waar de bewoners van het gelijksvloers deze taak moeten opnemen, tenzij er een beurtrol is of er vrijwilligers zijn. De strook die moet vrijgemaakt worden voor voorbijgangers moet minstens 1,5 meter breed zijn. Valt er toch iemand voor uw woning door gladheid of sneeuw? Dan kan u daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Dit geldt ook voor de bewoners van appartementen. Het is namelijk voor ieders veiligheid belangrijk dat het trottoir gestrooid / sneeuwvrij gemaakt wordt. Plus, als elke mobiele bewoner in het gebouw één sneeuw- of ijsprik op zich neemt, dan verlicht dit het werk. Spreek bijvoorbeeld een beurtrol af. 

 

Sneeuwteam voor de appartementsgebouwen

De Oostendse Haard kan in sommige van haar gebouwen een beroep doen op vrijwilligers hiervoor. Dit zijn huurders die deze sneeuwruim-taak op zich nemen. Wij stellen dan materiaal en strooizout ter beschikking. Wees uiteraard voorzichtig bij het uitvoeren van deze klus! 

 

Aan onze sneeuwruimende vrijwilligers: een welgemeende dank! U helpt er uw buren, de buurt en voorbijgangers mee. 

artikelafbeelding

Het Clean Team kan voor u sneeuwruimen

Het sneeuw- en ijsvrij maken en houden van het voetpad is een verplichting in Oostende. Voor 70+ en hulpbehoevenden die deze klus niet meer zelf kunnen, is er het Clean Team:

Geen externe firma meer voor het sneeuwruimen

Waar er geen vrijwilligers zijn, lieten we tot een paar jaar geleden een externe firma sneeuwruimen. De kosten hiervoor rekenden we door aan de huurders. Helaas liepen deze extra kosten extreem hoog op. De Oostendse Haard werkt daarom niet meer met een firma voor het ijs- en sneeuwvrij houden van de voetpaden aan de appartementsgebouwen. Hoge extra kosten doorrekenen vinden wij nl. onverantwoord. Wij nemen wel onze verantwoordelijkheid voor de voetpaden aan onze leegstaande woningen en bij onze werven. 

 

OPROEP: word vrijwilliger in ons Sneeuwteam voor de appartementsgebouwen

Meld je bij ons aan via één van onderstaande wegen ...

  • ... telefonisch op het nummer 059 70 29 54
  • ... per mail op info@oostendsehaard.be.
  • ... door het invulformulier hieronder in te vullen en te verzenden. We gebruiken de gegevens die je via dit formulier invult enkel voor communicatie over ons Sneeuwteam.