Kom bij ons langs om je in te schrijven!
Hieronder vind je alle informatie over het inschrijvingsformulier én welke documenten je moet meebrengen.
Om praktische redenen kan je het inschrijvingsformulier niet downloaden op onze website. Wij bezorgen ook geen inschrijvingsformulieren via mail. Wens je toch een inschrijvingsformulier vooraf te ontvangen? Mail ons je adres en we bezorgen een formulier via de post.
Als je langskomt, overlopen we samen het inschrijvingsformulier.
Op het inschrijvingsformulier kan je aanduiden voor welke woningen je je kandidaat wil stellen en hoeveel maximale huurprijs je wil betalen. Dit is een erg belangrijk formulier. Zowel jij als je eventuele partner moeten het inschrijvingsformulier ondertekenen. Kom dus samen naar het onthaal.
Schrijf je in samen met je partner? Kom dan samen naar het onthaal om alle nodige documenten in orde te brengen.
Je brengt volgende documenten mee om je in te schrijven.
Je identiteitskaart of paspoort
Dit hebben we nodig om de inschrijving op te starten en bijkomende gegevens op te vragen. Breng je identiteitskaart mee. Schrijf je samen in met je partner, dan brengt hij / zij ook de identiteitskaart of het paspoort mee. Wij nemen een kopie om bij je aanvraag te voegen.
Bewijzen van inkomen
Het bewijzen van je inkomen is verplicht. Breng daarom je laatst gekende aanslagbiljet en dat van je eventuele partner mee. Wij kunnen jouw inkomensgegevens ook elektronisch opvragen bij de juiste instanties. Als wij de informatie niet digitaal kunnen bekomen, dan moet jij zelf documenten verzamelen.
Ook in onderstaande situaties moet je zelf documenten verzamelen:
Heb je geen eigendom?
Dan moet je dit op het inschrijvingsformulier op eer bevestigen in de daartoe voorziene zone. Ook je eventuele partner die mee in de woning gaat wonen, moet deze verklaring op eer ondertekenen.
Heb jij als huurder eigendom die mogelijks onder de uitzonderingen valt? Bezorg ons hiervan dan een officieel bewijs: notariële akte, verklaring van onbewoonbaarheid, vonnis...
Ben je nog geen 18 jaar en woon je onder begeleiding zelfstandig?
Dan heb je een attest nodig van de dienst die je begeleidt of een attest van ontvoogding. Daarop moet de startdatum van voogdij of begeleiding staan.
Heb je bezoekrecht voor kinderen die niet bij jou wonen?
Breng dan hun rijksregisternummer mee. Breng ook het bewijs van bezoekregeling voor deze kinderen mee: een vonnis van de Vrederechter of een verklaring op eer die ondertekend werd door beide ouders.
Beperk je keuze in woning en locatie niet! Hoe minder voorkeuren je aanduidt, hoe langer jouw wachttijd kan duren. Wij kunnen een té beperkte keuze weigeren.