DAG VAN DE BUREN 2021

De Oostendse Haard post bij al haar huurders een "burenkaart" om hen in deze coronatijden een extra hart onder de riem te steken

Dag van de Buren 2021 staat voor de deur. Op vrijdag 28 mei worden de buren gevierd en ook De Oostendse Haard schenkt hier aandacht aan. Dit jaar helaas niet met een leuke burenactiviteit, maar wel met een "burenkaart". Een postkaart waarmee de sociale huisvestingsmaatschappij haar huurders wil laten weten dat ze op haar kunnen rekenen. De tweede helft van de kaart kunnen de bewoners zelf invullen en bij hun buren in de bus steken. Zo kunnen ze laten weten dat ze graag helpen met boodschappen, vervoer, de hond uitlaten, gras maaien of gewoon er zijn voor een gezellige babbel. Want daar zijn buren voor! 

 

'Dag van de Buren laten we ook dit jaar niet zomaar voorbij gaan. Ook al leven we momenteel in bizarre coronatijden. Samenkomen mag (nog) niet. Dit jaar kunnen we dus helaas geen leuke burenactiviteit organiseren. Net daarom bedachten we een alternatief: een postkaart om al onze huurders een hart onder de riem te steken. Want in de straat wonen allemaal buren.', aldus directeur Vanessa Vens. 

 

'Met deze postkaart willen we onze huurders laten weten dat ze op ons kunnen rekenen. Dat we samen zoeken naar een oplossing en hen de juiste weg wijzen als dat nodig zou blijken. Het is voor niemand evident in deze coronatijden. Daarom is er ook nog een tweede postkaart. Hiermee kunnen buren aan hun buren laten weten dat ze er zijn voor elkaar. Een helpende hand bij boodschappen, tuinklusjes, vervoer, ... of gewoon voor een gezellige babbel. Want daar zijn buren voor én een hart onder de riem kan deugd doen.', verduidelijkt voorzitter Quinten Goekint de actie. 

 

Als afsluiter blikt De Oostendse Haard op de postkaart al even vooruit naar 2022. 'Het jaar waarin onze sociale huisvestingsmaatschappij 100 jaar bestaat. Wat we precies plannen dat houden we nog even onder ons. Vast staat dat we er één groot feest van willen maken, met onze huurders als eregast.', besluiten voorzitter Quinten Goekint en directeur Vanessa Vens.

 

------------------