artikelafbeelding

De verantwoordelijke voor uw woning.

Samen zorgen we voor uw woning. Een defect, schade of nodige herstelling meldt u mij best onmiddellijk. Lees verder op deze pagina het nieuws over uw woonwijk.

Bel onze dienst Gebouwenbeheer op 059 70 29 54

 • Op ma, di, wo en vr tussen 08 en 09 uur.
 • Op donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur

 

Als ik er niet ben, dan helpen mijn collega's Maarten of Wim u met evenveel enthousiasme! Weet, wij zijn geen klusjesmannen. Wij werken voor herstellingen samen met externe aannemers. Uw melding registreren we en waar nodig maken we een werkbon. Online-meldingen behandelen we de eerstvolgende werkdag. 

Bedankt! Ronny.

 

Wachtdienst via 059 70 29 54

Wij zijn 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar. Voor dringende herstellingen buiten de kantooruren en tijdens onze sluitingsdagen werken we met een wachtdienst via het nummer 059 70 29 54

 

Wat is dringend? Bel zeker onmiddellijk op voor een waterlek, een gaslek, een elektriciteitspanne of verwarmingsproblemen. 
artikelafbeelding

We brengen ons huurders digitaal samen

U kan ons al even volgen op Facebook. Nu hebben we ook per wijk een Facebookgroep exclusief voor huurders. Hier delen we info over uw wijk en/of gebouw. Word lid!

NIEUWS voor onze huurders in de Nieuwe Stad

MAART 2022 - BERICHT VAN ONZE DIENST GEBOUWENBEHEER

Sluikstorten in de inkomhal van Cardynplein 1 is een probleem! 

Eerder hebben we al opgeroepen voor meer respect: voor ons gebouw, voor de buren én voor het poetswerk. We merken echter dat de inkomhal in het Cardynplein 1 een sluikstortplaats blijft. Telkens iemand van het team van De Oostendse Haard binnenkomt, wordt er afval - voornamelijk papier & karton - aangetroffen.

 

Dit sluikstorten in de inkomhal is een probleem! Het is absoluut respectloos. Het zorgt voor overlast, de poetsploeg kan haar werk niet doen én het extra poetswerk wordt ook doorgerekend. Bovendien kan dit afval een probleem vormen voor de veiligheid van het gebouw en haar bewoners.

 

Daarom roepen wij nogmaals op om papier & karton, afval, grof huisvuil, ... zelf op te ruimen. Er is de wekelijkse afvalophaling, er zijn afvalstraten in de buurt, u kunt met afval terecht in het containerpark (12 gratis beurten) of u kunt grof huisvuil laten ophalen. Afval dumpen in de inkomhal van het appartementsgebouw staat niet tussen dit rijtje. Doe het dan ook niet!

 

De kosten om dit of ander afval te verwijderen, lopen ondertussen erg op. Als we de sluikstorter kennen, dan krijgt deze de factuur.

 

Bent u huurder in dit gebouw? 

De zorg voor en het onderhoud van de algemene delen van uw appartementsgebouw dragen we samen. Het is daarom belangrijk dat u schade of overlast - zoals dit sluikstorten - in de algemene delen onmiddellijk aan ons meldt! Dit kan telefonisch via 059 70 29 54 of online. Bedankt!

 

Wij willen uitdrukkelijk onze huurders die wel mee zorgen voor de netheid in het gebouw bedanken! 

Naar de huurdersbrief van maart 2022 (pdf - 2,5 MB) die bij elke huurder in het Cardijnplein 1 in de bus viel.

------------

FEBRUARI 2022 - BERICHT VAN ONZE DIENSTEN GEBOUWENBEHEER & ONDERHOUD

Werken aan watermeters in Guldensporenlaan 2 - per verdieping van ma 07 februari t.e.m. ma 14 februari 2022 telkens tussen 08.00 en 18.00 uur 

De watertellers in ons appartementsgebouw in de Guldensporenlaan 2 moeten een extra beveiliging krijgen. De firma ADM Sanitair zal deze werken uitvoeren. Zij komen begin februari - gespreid van maandag 07 februari tot en met maandag 14 februari 2022 - werken op de verdiepingen. Dit telkens tussen 08.00 en 18.00 uur.  

 

Bent u huurder in de Guldensporenlaan 2?

De watermeters staan in de Guldensporenlaan 2 per verdieping in de gemeenschappelijke inkomhal. De werken zullen dus daar gebeuren. De aannemer moet hiervoor niet in uw woning zijn. De watertoevoer dient op dat moment wel afgesloten te worden. Wij zijn er ons absoluut van bewust dat we op korte tijd al enkele keren de watertoevoer in dit gebouw hebben moeten afsluiten. Wij begrijpen absoluut dat dit geen pretje is, maar ook nu kan het niet anders. 

 

Alle huurders bij wiens waterteller deze werken worden uitgevoerd, worden persoonlijk per brief geïnformeerd. In de brief staat duidelijk op welke dag de aannemer op uw verdieping komt werken. Bij de woningen op het gelijkvloers en appartement 1201 werden deze werken eerder al uitgevoerd.

 

De werken worden in die week telkens uitgevoerd tussen 08.00 en 18.00 uur. De aannemer rekent dat hij zo’n één à twee uren nodig heeft per waterteller. Wij kunnen echter niet plannen wanneer ze precies bij u het water zullen afsluiten.  

 

Als men aan de watermeter aan het werken is, zal u geen water kunnen nemen. Niet uit de kraan, niet om het toilet door te spoelen, niet om een wasmachine te laten draaien, ... De aannemer doet er alles aan om de werken zo snel als mogelijk af te ronden. 

 

Elke bewoner in onze betrokken gebouwen heeft een huurdersbrief in de bus gekregen. Hebt u vragen? Bel ons op 059 70 29 54. Wij kunnen het best uw vragen beantwoorden en aan een oplossing werken. Ook na de kantooruren is dit nummer bereikbaar!

 

Onze excuses voor dit ongemak. Bedankt alvast aan onze huurders voor uw begrip en positieve medewerking.

----------- 

FEBRUARI 2022 - BERICHT VAN SAAMO

SAAMO zet de Gebiedsanalyse voor De Oostendse Haard verder in de Nieuwe Stad

SAAMO (Samenlevingsopbouw) zet de Gebiedsanalyse voor De Oostendse Haard verder. Ze moeten nog één wijk bevragen: de Nieuwe Stad. Dit doen ze op woensdag 09 februari 2022 tussen 10 en 18 uur. Dit keer niet met een papieren vragenlijst, maar wel met een vragenbabbel bij een tasje soep.

 

SAAMO slaat op woensdag 09 februari 2022 letterlijk hun tenten op in de buurttuin van de Nieuwe Stad, achter OC De Blomme. De opbouwwerkers willen u graag enkele vragen stellen over uw woning en vooral over hoe u het wonen in de Nieuwe Stad ervaart. Deze bevraging duurt zo'n halfuur. Daarna is er tijd voor een tasje soep of een kop koffie. 

 

Alles gebeurt coronaproof. Vergeet uw mondmasker niet! 

 

Meer info of even laten weten dat u er bij bent? Dat kan bij veerle.verslype@saamo.be of telefonisch aan Veerle op 0484 67 49 50

-----------

JANUARI 2022 - BERICHT VAN ONZE DIENSTEN GEBOUWENBEHEER & ONDERHOUD

Werken aan de hoofdleiding van het water - geen water op dinsdag 11 januari 2022 tussen 09.00 en 17.00 uur - Emiel Moysonplein 1, 2, 3, 4 & 5 en Guldensporenlaan 2 & 4

 

Er moet gewerkt worden aan de hoofdleiding van het water. De firma Bakker CH zal deze werken uitvoeren. Dit heeft een invloed op de watertoevoer in de gebouwen in de Guldensporenlaan 2 en 4 (en bij de buren in Guldensporenlaan 6), alsook in Emiel Moysonplein 1, 2, 3, 4 & 5.

 

Deze werken worden uitgevoerd op dinsdag 11 januari 2022 van 09.00 tot 17.00 uur. Voor deze werken moet de watertoevoer dicht. Dit betekent dat er op dinsdag 11 januari 2022 tussen 09.00 en 17.00 uur tijdelijk geen water zal zijn in uw gebouw.

 

Ben jij huurder in één van deze gebouwen? 

Wij begrijpen absoluut dat dit geen pretje is, maar het kan niet anders. Op dat moment zal u geen water kunnen nemen. Niet uit de kraan, niet om het toilet door te spoelen, niet om een wasmachine te laten draaien, ... De aannemer doet er alles aan om de werken af te ronden binnen deze uren.

 

Weet dat als de watertoevoer terug open gezet wordt, de waterdruk zich ook moet herstellen. Hoe hoger u woont, hoe langer dit kan duren.

 

Elke bewoner in onze betrokken gebouwen heeft een huurdersbrief in de bus gekregen. Hebt u vragen? Bel ons op 059 70 29 54. Wij kunnen het best uw vragen beantwoorden en aan een oplossing werken. Ook na de kantooruren is dit nummer bereikbaar!

 

Onze excuses voor dit ongemak. Bedankt alvast aan onze huurders voor uw begrip en positieve medewerking.

----------- 

DECEMBER 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENST GEBOUWENBEHEER

Ga bewust om met het thermisch verbruik

We stuurden in augustus 2021 al een eerste brief naar onze huurders met thermische energie (ISTA) over de hogere elektriciteitsprijzen en de impact op het thermisch verbruik. We volgen het verbruik in deze coronaperiode heel nauw op. Bovendien hebben energie-experten ons gewaarschuwd dat de energieprijzen niet snel zullen dalen. 

Eind oktober 2021 hebben we nogmaals de meterstanden opgenomen. Op basis van de gegevens van de energie-experten maakten we per huurder een simulatie voor het thermisch verbruik in 2021. We verwachten dat het thermisch verbruik - bij de eindafrekening 2022 - dubbel zo hoog zal zijn. We informeren onze huurders per brief over deze situatie, met een stand van zaken.

 

Ben je huurder in de Nieuwe Stad?

Wees alert voor de hogere energieprijzen en ga bewust om met uw thermisch verbruik. Het verplicht telewerk door corona in combinatie met hoge energieprijzen, kan de eindfactuur voor het thermisch verbruik aardig de hoogte in jagen. Blijf alvast uw voorschotten betalen, verhoog ze indien mogelijk en informeer u ook over de coronasteun van de stad Oostende.

 

Lees ook zeker onze tips om zuiniger om te gaan met het thermisch verbruik. 

------------

NOVEMBER 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENST GEBOUWENBEHEER

Ondergrondse garage in Guldensporenlaan terug open vanaf woe 01 december 2021

 

De renovatiewerken in de ondergrondse garage in de Guldensporenlaan zijn bijna afgerond. We kunnen de garage terug openstellen vanaf woensdag 01 december 2021. Huurders van een plek in de garage kunnen vanaf dan dus de vernieuwde garage en hun garagebox terug gebruiken.

 

Welke werken werden er uitgevoerd? Alle toegangsdeuren, de garagepoort en de nooduitgangen werden vernieuwd. Er werd een nieuw sprinklersysteem (blussysteem) geïnstalleerd. Er hangen camera’s. En er werd nieuwe verlichting aangebracht.  

 

Ben jij huurder van een garagebox in deze ondergrondse garage? 

Elke huurder van een garagebox werd persoonlijk via brief verwittigd over deze heropening. Je behoudt dezelfde garagebox en dient vanaf december 2021 terug huur te betalen. Om de garage en jouw box te betreden, gebruik je dezelfde badge / sleutel als voorheen.    

 

Wat mag er in mijn garagebox staan en wat niet? De garagebox dient ENKEL EN ALLEEN voor het parkeren van een wagen, fiets of bromfiets. Stockage van materiaal is NIET toegelaten. Gebruik je jouw garagebox niet voor de juiste doeleinden? Dan krijg je huuropzeg en kom je niet in aanmerking voor een alternatieve box. De Verantwoordelijke Gebouwenbeheer voor de Nieuwe Stad, Ronny, zal hier op toezien.  

Is het niet duidelijk? Hebt u vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 059 70 29 54 of info@oostendsehaard.be. Wij helpen u graag verder.  

 

We hopen dat het comfort in de garage verhoogd werd en danken u voor uw geduld!

------------

OKTOBER 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENST GEBOUWENBEHEER

Opkuisactie fietsenbergingen in de Nieuwe Stad - donderdag 4 november 2021

We starten met een opkuisactie van onze fietsenbergingen in de Nieuwe Stad. Deze actie staat gepland op donderdag 04 november 2021.

 

We maken graag volgende afspraken omtrent de fietsenbergingen: 

* de fietsenberging is enkel voor bewoners die effectief fietsen. Sluit daarom telkens de deur van de fietsenberging.

* Brommers, rollators, kinderwagens, ... horen NIET in de fietsenberging. 

* De fietsenberging is GEEN werkplaats! Alle werkmateriaal zal ook verwijderd worden. 

* Kapotte fietsen (met platte banden, zonder zadel, zonder ketting, ...) worden sowieso verwijderd. 

 

BELANGRIJK! Voor de veiligheid van onze huurders, moet de doorgang in de inkomhal, in de trapzaal, op de verdiepingen, ... altijd vrij zijn. Ook de brandweer en ambulanciers moeten vlot binnen kunnnen. Bewoners gebruiken best de fietsenberging. Bezoekers kunnen hun fiets in de voorziene fietsenstallingen voor het gebouw plaatsen. Fietsen die de doorgang belemmeren, worden zonder verwittiging verwijderd. 

 

Ben jij huurder in de Nieuwe Stad? 

Fiets je en staat jouw fiets in de fietsenberging? Hang er dan uiterlijk tegen woensdag 03 november 2021 het label aan dat je van ons ontvangen hebt. Alle huurders werden per brief geïnformeerd over deze actie en de afspraken daaromtrent. 

 

Laat ons samen de fietsenberging op orde zetten en houden! 

 

Dank aan onze huurders in de Nieuwe Stad voor de positieve medewerking! 

 

------------

OKTOBER 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENSTEN GEBOUWENBEHEER & ONDERHOUD

Elektriciteitswerken in de algemene delen - geen verlichting, parlofoon en lift op donderdag 21 oktober 2021 tussen 10.00 en 11.00 uur - Cardijnplein 1

We laten opnieuw elektriciteitswerken uitvoeren in de algemene delen van ons gebouw op het Cardijnplein 1. Hiervoor moet de elektriciteit in de algemene delen in de voormiddag dus tijdelijk uitgeschakeld worden. 

 

De aannemer voert deze werken uit op donderdag 21 oktober 2021, tussen 10 en 11.00 uur. Dit betekent dat de liften, de parlofoon en de verlichting in de algemene delen even niet zal werken. De aannemer doet er alles aan om de werken vlot te laten verlopen.

 

Ben jij huurder in Cardijnplein 1?

Wij begrijpen absoluut dat dit geen pretje is, maar het kan niet anders. Daarom enkele TIPS:

 • Verwacht u bezoek, komt er een dokter of thuisverpleging bij u langs? Verwittig hen dat de parlofoon en de lift niet zal werken op donderdag 21 oktober tussen 10 en 11.00 uur.
 • De deurbel zal dan niet werken en de inkomdeur zal niet van op afstand kunnen geopend worden.
 • We zorgen dat de trapzaal verlicht is, voor ieders veiligheid.
 • De lift zal niet werken. Doe de nodige boodschappen later op de dag, zo hoeft u niet alles via de trap naar boven te brengen.

Elke bewoner in onze betrokken gebouwen heeft deze huurdersbrief in de bus gekregen. Hebt u vragen? Bel ons op 059 70 29 54. Wij kunnen het best uw vragen beantwoorden en aan een oplossing werken. Ook na de kantooruren is dit nummer bereikbaar!

 

Bedankt alvast aan onze huurders voor jullie begrip en positieve medewerking.

 

Naar de huurdersbrief Cardijnplein 1 van oktober 2021 (pdf - 1,8 MB) voor onze huurders in het betrokken gebouw in de Nieuwe Stad.

----------- 

SEPTEMBER 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENSTEN GEBOUWENBEHEER & ONDERHOUD

Elektriciteitswerken in de algemene delen - geen parlofoon, lift, verlichting en drukverhoging van het water op woensdag 29 september 2021 tussen 08.30 en 16.00 uur - Guldensporenlaan 2 & 4 / ook impact op de drukverhoging van het water in Emiel Moysonplein 1 & 2

We laten elektriciteitswerken uitvoeren in de algemene delen van onze gebouwen in de Guldensporenlaan 2 & 4. De elektriciteitskast wordt volledig vervangen. Hiervoor moet de elektriciteit in de algemene delen dus tijdelijk uitgeschakeld worden. 

 

De aannemer werkt aan de elektriciteit op woensdag 29 september 2021 van 08.30 tot ongeveer 16.00 uur. De aannemer doet er alles aan om de werken vlot te laten verlopen. Dit betekent dat de liften, de parlofoon en de verlichting in de algemene delen niet zal werken en dat er geen drukverhoging van het water zal zijn in de Guldensporenlaan 2 en 4 (en bij de buren in Guldensporenlaan 6) en in het Emiel Moysonplein 1 en 2.

 

Deze werken hebben dus ook gevolgen voor de waterdruk in de woningen op het Emiel Moysonplein 1 & 2. Omdat de verhoger van de waterdruk op deze elektriciteit van de Guldensporenlaan is aangesloten, zal de waterdruk die dag ook wegvallen op het Emiel Moysonplein 1 & 2. 

 

Ben jij huurder in één van deze gebouwen? 

Wij begrijpen absoluut dat dit geen pretje is, maar het kan niet anders. Daarom enkele TIPS voor Guldensporenlaan 2 & 4:

 • Verwacht u bezoek, komt er een dokter of thuisverpleging bij u langs? Verwittig hen dat de parlofoon en de lift niet zal werken op woensdag 29 september. Misschien is het handiger om uw afspraak te verschuiven.
 • De deurbel zal niet werken en de inkomdeur zal niet van op afstand kunnen geopend worden.
 • We zorgen dat de trapzaal verlicht is, voor ieders veiligheid.
 • De lift zal niet werken. Doe de nodige boodschappen al de dag voordien, zo hoeft u niet alles via de trap naar boven te brengen.
 • De druk op het water, zeker op de bovenste verdiepingen, zal wegvallen. De drukverhoger zal die dag niet werken. Hou hier rekening mee. 

 

Elke bewoner in onze betrokken gebouwen heeft deze huurdersbrief in de bus gekregen. Hebt u vragen? Bel ons op 059 70 29 54. Wij kunnen het best uw vragen beantwoorden en aan een oplossing werken. Ook na de kantooruren is dit nummer bereikbaar!

 

Bedankt alvast aan onze huurders voor jullie begrip en positieve medewerking.

 

Naar de huurdersbrief Guldensporenlaan van september 2021 (pdf - 1,8 MB) en Emiel Moysonplein (pdf - 1,6 MB) voor onze huurders in de betrokken gebouwen in de Nieuwe Stad.

----------- 

AUGUSTUS 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENST GEBOUWENBEHEER

Ondergrondse garage in Guldensporenlaan gesloten vanaf ma 16 augustus 2021 tot na het einde van de werken. 

In de ondergrondse garage in de Nieuwe Stad heeft er op donderdag 05 augustus 2021 een brand gewoed in een garagebox van De Gelukkige Haard. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. Er was vooral veel rookontwikkeling. Het had veel erger kunnen zijn.

 

In samenspraak met De Gelukkige Haard werd beslist om de ondergrondse garage in de Guldensporenlaan te sluiten vanaf maandag 16 augustus 2021 tot na de reeds geplande werken. Huurders van garageboxen krijgen tot zondag 15 augustus 2021 de tijd om de box te legen. Ook standplaatsen moeten leeg zijn. Op maandag 16 augustus 2021 wordt de garage gecontroleerd en gaat ze daarna op slot. 

 

Welke werken staan er gepland? Er wordt een nieuw blussysteem geplaatst, nieuwe verlichting, camerabewaking, herstel en of vervanging van nooddeuren en de poort wordt vervangen. Deze werken starten na het bouwverlof en zullen enkele maanden duren. Zodra de ondergrondse garage terug mag gebruikt worden, zullen de huurders door ons verwittigd worden. De Verantwoordelijke Gebouwenbeheer leidt dit alles in goeie banen.

 

Ben jij huurder van een garagebox of standplaats in deze ondergrondse garage? 

Elke huurder van een garagebox of standplaats werd persoonlijk via brief verwittigd over deze sluiting. Een affiche in de inkomhal van onze gebouwen in de Nieuwe Stad herinnert aan de sluiting en het moeten leegmaken van de box.

 

Wat met mijn huur? De huur voor de ondergrondse garagebox / bromfietsstandplaatsen van augustus wordt terugbetaald. Vanaf augustus 2021 tot het einde van de werken wordt het huurcontract opgeschort. U, als huurder van een garagebox / standplaats, werd hier persoonlijk over verwittigd via brief. Wij zullen u ook informeren wanneer de garagebox terug kan gebruikt worden.

 

Waar moet ik met mijn auto / bromfiets / fiets / materiaal naar toe? Voertuigen kunnen op straat, in de buurt geparkeerd worden. Fietsen kunnen in de fietsenstalling buiten of in de fietsenberging. Wij hebben geen alternatieve parkeerplaatsen of bromfietsstandplaatsen in de buurt. Stockage van materiaal in de garagebox is niet toegelaten! De brand heeft duidelijk aangetoond waarom dat niet mag. De garagebox achter deze die vuur vatte, stond vol met (werk)materiaal. Enkele minuten later en de brand had heel wat heviger kunnen zijn. De Verantwoordelijke Gebouwenbeheer zal hier strikt op toe zien en indien nodig zullen wij bij foutief gebruik van de garagebox de huur opzeggen. 

------------

JULI 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENST GEBOUWENBEHEER

Sluikstorten in de inkomhal van Emiel Moysonplein 1 is een probleem! 

In mei 2021 hebben we opgeroepen voor meer respect: voor ons gebouw, voor de buren én voor het poetswerk. We merken echter dat sommige huurder(s) in ons gebouw in Emiel Moysonplein 1 hardleers zijn. De inkomhal blijft een sluikstortplaats. Telkens iemand van het team van De Oostendse Haard binnenkomt, wordt er afval aangetroffen. Onlangs nog zakken met glazen bokalen, terwijl er een glascontainer op het Emiel Moysonplein staat. Ongelooflijk vinden wij dat.

 

Dit sluikstorten in de inkomhal is een probleem! Het is absoluut respectloos. Het zorgt voor overlast, de poetsploeg kan haar werk niet doen én het extra poetswerk wordt ook doorgerekend. Bovendien kan dit afval een probleem vormen voor de veiligheid van het gebouw en haar bewoners.

 

Daarom roepen wij nogmaals op om grof huisvuil, afval, papier, ... zelf op te ruimen. Er is de wekelijkse afvalophaling, er zijn afvalstraten in de buurt, je kunt met afval terecht in het containerpark (12 gratis beurten) of je kunt grof huisvuil laten ophalen. Afval dumpen in de inkomhal van het appartementsgebouw staat niet tussen dit rijtje. Doe het dan ook niet!

 

De kosten om dit of ander afval te verwijderen, lopen ondertussen erg op. Ze worden ook doorgerekend aan elke huurder. Als we de sluikstorter kennen, dan krijgt deze de factuur.

 

Ben jij huurder in dit gebouw? 

De zorg voor en het onderhoud van de algemene delen van jouw appartementsgebouw dragen we samen. Het is daarom belangrijk dat je schade of overlast - zoals dit sluikstorten - in de algemene delen onmiddellijk aan ons meldt! Dit kan telefonisch via 059 70 29 54 of online. Bedankt!

 

Wij willen uitdrukkelijk onze huurders die wel mee zorgen voor de netheid in het gebouw bedanken! 

Naar de huurdersbrief van juli 2021 (pdf - 2,6 MB) voor onze huurders in de betrokken gebouwen in de Nieuwe Stad

------------

JULI 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENSTEN GEBOUWENBEHEER & ONDERHOUD

Nogmaals werken aan de waterleiding - geen water op woensdag 14 juli 2021 tussen 08.00 en 17.00 uur - Emiel Moysonplein 1 & 2 en Guldensporenlaan 2 & 4

De waterleiding in onze gebouwen in Emiel Moysonplein en Guldensporenlaan dient verplicht, op vraag van Farys, voorzien te worden van een beveiliging. Wij lieten dit op 30 juni 2021 al uitvoeren. Nu blijkt dat de firma Bakker CH opnieuw aan de waterleiding zal moeten werken in de gebouwen in de Guldensporenlaan 2 en 4 (en bij de buren in Guldensporenlaan 6), alsook in Emiel Moysonplein 1 en 2.

 

Deze werken zullen uitgevoerd worden op woensdag 14 juli 2021 van 08.00 tot 17.00 uur. Voor deze werken moet de watertoevoer opnieuw dicht. Dit betekent dat er op woensdag 14 juli 2021 tussen 08.00 en 17.00 uur tijdelijk geen water zal zijn in deze gebouwen.

 

Ben jij huurder in één van deze gebouwen? 

Wij begrijpen absoluut dat dit geen pretje is, maar het kan niet anders. Hou er dan dus rekening mee dat u op dat moment geen water zal kunnen nemen. Niet uit de kraan, niet om het toilet door te spoelen, niet om een wasmachine te laten draaien, ... De aannemer doet er alles aan om de werken af te ronden binnen deze uren. Weet dat als de watertoevoer terug open gezet wordt, de waterdruk zich ook moet herstellen. Hoe hoger u woont, hoe langer dit kan duren.

 

Elke bewoner in onze betrokken gebouwen heeft deze huurdersbrief in de bus gekregen. Hebt u vragen? Bel ons op 059 70 29 54. Wij kunnen het best uw vragen beantwoorden en aan een oplossing werken. Ook na de kantooruren is dit nummer bereikbaar!

 

Onze excuses nogmaals voor ditzelfde ongemak op twee weken tijd. Bedankt alvast aan onze huurders voor jullie begrip en positieve medewerking.

 

Naar de huurdersbrief van juli 2021 (pdf - 2,3 MB) voor onze huurders in de betrokken gebouwen in de Nieuwe Stad

----------- 

JUNI 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENST ONDERHOUD

Onderhoud & reiniging elektrische vuren in de appartementen in de Nieuwe Stad door El-Technics

De elektrische vuren in de appartementen in de Nieuwe Stad worden eind juni, begin juli 2021 nagezien en gereinigd door de firma El-Technics. 

Het El-Technics Team is aanwezig in de gebouwen op: 

 • maandag 28 juni 2021
 • woensdag 30 juni 2021
 • vrijdag 02 juli 2021

 

Zij bellen aan bij u, als bewoner om het onderhoud te kunnen uitvoeren. Het El-Technics Team verwittigde de bewoners via een brief, uitgehangen in de algemene delen van elk gebouw in de Nieuwe Stad. Hebt u vragen hierover? Dan kunt u contact opnemen met El Technics op 09 230 17 07.

 

-----------

JUNI 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENSTEN GEBOUWENBEHEER & ONDERHOUD

Verplichte werken waterleiding - op 30 juni vanaf 12u geen water in onze gebouwen in de Guldensporenlaan 2 & 4, in het Emiel Moysonplein 1, 2, 3, 4 en 5. 

 

De waterleiding in de gebouwen in Guldensporenlaan 2 en 4 (en bij de buren in Guldensporenlaan 6), alsook in Emiel Moysonplein 1, 2, 3, 4 en 5 dient verplicht voorzien te worden van een beveiliging. Deze verhindert het terugstromen van water uit de binneninstallatie naar het openbaar drinkwaternet. Op vraag van Farys laten wij deze werken uitvoeren. De firma Bakker CH heeft hiervoor opdracht gekregen van ons.

 

De werken zullen uitgevoerd worden op woensdag 30 juni 2021, vanaf 12.00 uur. Voor deze werken moet de watertoevoer uiteraard dicht. Dit betekent dat er op woensdag 30 juni 2021 vanaf 12.00 uur tijdelijk geen water zal zijn in deze gebouwen. Hoe laat de werken precies afgerond zullen zijn, kunnen wij momenteel niet zeggen.

 

Ben jij huurder in één van deze gebouwen? 

Hou er dan dus rekening mee dat u op dat moment geen water zal kunnen nemen. Niet uit de kraan, niet om het toilet door te spoelen, niet om een wasmachine te laten draaien, ... Elke bewoner in onze betrokken gebouwen heeft deze huurdersbrief in de bus gekregen.

 

Bedankt alvast aan onze huurders voor hun begrip en positieve medewerking.

 

Naar de huurdersbrief van juni 2021 (pdf - 2,2 MB) voor onze huurders in de betrokken gebouwen in de Nieuwe Stad

 

----------

APRIL 2021

Praktische afspraken filmopnames "Onder Vuur" op het dak van Guldensporenlaan 2 en 4 

De crew van 'Onder Vuur' strijkt volgende week neer in de Nieuwe Stad. Ons gebouw in de Guldensporenlaan mag een kleine rol spelen in deze fictiereeks. We sommen even de afspraken op:

 

🔥 Opnames voor 'Onder Vuur' in, op en rond het gebouw.

 

⏰ Dinsdag 20 april van 07.00 tot 21.00 uur.

 

❌ De filmset is NIET toegankelijk!

 

✅ Je woning blijft altijd bereikbaar. Loop niet zomaar in beeld, maar volg de aanwijzingen van de crew.

 

🚫 Er geldt een parkeerverbod in de buurt.

 

🦠 De geldende coronamaatregelen worden gerespecteerd.

 

🤫 Tijdens de opnames graag absolute stilte.

 

🎥 De inkomhal, lift en trap van het gebouw (2 en ev. 4) wordt gebruikt om materiaal te verhuizen van én naar het dak. Materiaal dat beneden stand-by blijft, staat onder toezicht van de medewerkers van 'Onder Vuur'.

 

👩‍🚒 De opnames vinden plaats op het dak. Je kan mogelijks wel mensen van de filmploeg tegenkomen in het gebouw.

 

🙌🏻 Samen met de stad Oostende, de Lokale Politie en ons is alles praktisch geregeld om de opnames goed te laten verlopen.

 

🗣 De bewonersbrief met alle informatie over de filmopnames zit bij de bewoners in de bus. Je vindt er ook de contactgegevens van Sanne. Zij is het aanspreekpunt voor de buurt tijdens de opnames. Heb je vragen of opmerkingen, contacteer haar gerust!

 

🌐 Alle info over de maatregelen op het openbaar domein in de Nieuwe Stad vind je op www.oostende.be/ondervuur