artikelafbeelding

De verantwoordelijke voor uw woning.

Samen zorgen we voor uw woning. Een defect, schade of nodige herstelling meldt u mij best onmiddellijk. Lees verder op deze pagina het nieuws over uw woonwijk.

Bel onze dienst Gebouwenbeheer op 059 70 29 54

  • Op ma, di, wo en vr tussen 08 en 09 uur.
  • Op donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur

 

Als ik er niet ben, dan helpen mijn collega's Ronny of Wim u met evenveel enthousiasme! Weet, wij zijn geen klusjesmannen. Wij werken voor herstellingen samen met externe aannemers. Uw melding registreren we en waar nodig maken we een werkbon. Online-meldingen behandelen we de eerstvolgende werkdag. 

Bedankt! Maarten. 

 

Wachtdienst via 059 70 29 54

Wij zijn 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar. Voor dringende herstellingen buiten de kantooruren en tijdens onze sluitingsdagen werken we met een wachtdienst via het nummer 059 70 29 54

 

Wat is dringend? Bel zeker onmiddellijk op voor een waterlek, een gaslek, een elektriciteitspanne of verwarmingsproblemen. 
artikelafbeelding

We brengen ons huurders digitaal samen

U kan ons al even volgen op Facebook. Nu hebben we ook per wijk een Facebookgroep exclusief voor huurders. Hier delen we info over uw wijk en/of gebouw. Word lid!

NIEUWS voor onze huurders in het Westerkwartier

JUNI 2022  

OPNAMES ONDER VUUR - dinsdag 28 & woensdag 29 juni 2022 - Golvenstraat

Het tweede seizoen van de één-fictiereeks 'Onder Vuur' wordt opgenomen in Oostende. In de reeks komen ook een aantal noodsituaties in beeld. Geen paniek: dit is fictie! De lokale politie en de Brandweer zijn op de hoogte en zelfs ter plaatse. De crew strijkt hiervoor ook neer in de Golvenstraat, Westerkwartier op dinsdag 28 & woensdag 29 juni 2022. Eén van de leegstaande woningen daar vormt het decor voor een brand. Deze brand is niet echt en wordt visueel gemaakt met licht-, vuur- en rookeffecten door een gespecialiseerde special effects-firma.

Voor de veiligheid van bewoners, passanten en van de filmploeg gelden enkele verkeersmaatregelen. Wie vragen heeft over de opnames kan mailen naar sanne@ladyandthefox.be 

 

KOM EEN IJSJE ETEN - woensdag 29 juni 2022 om 13.00 uur

Als return voor de buurt, komt de ijskar langs op woensdag 29 juni 2022 om 13.00 uur nabij de Golvenstraat. Iedereen is van harte welkom om een ijsje te komen eten!

 

Alle buurtbewoners kregen hierover een bewonersbrief van de stad Oostende in de bus. 

----------- 

FEBRUARI 2022 - BERICHT VAN ONZE DIENST GEBOUWENBEHEER

Aan de bewoners in Harlekijn, Goedheidstraat 2: WELKOM! 

We heten u van harte welkom in ons gloednieuwe gebouw Harlekijn. Dit gebouw is gebouwd volgens het principe ‘levenslang wonen’. Dit betekent dat de woningen als het ware 'meegroeien’ met de bewoner en dat ook rolstoelgebruikers hier comfortabel kunnen wonen.

De Oostendse Haard streeft er naar om een woning te bouwen waarin het aangenaam wonen is, in een buurt waarin het goed leven is. We hopen dat u zich hier snel thuis voelt. Wij zijn bijzonder fier op ons gebouw. Binnenkort nodigen we ook u graag uit om officieel te klinken op het gebouw en uw nieuwe woning. We doen dit als iedereen goed geïnstalleerd is, wanneer het warmer wordt en als corona het toelaat. U mag dus zeker nog een uitnodiging van ons verwachten!

 

Meer lezen over ons gloednieuwe gebouw? Neem een kijkje tussen onze projecten

 

Bent u huurder in de Goedheidstraat 2?

De zorg voor en het onderhoud van de algemene delen van uw appartementsgebouw dragen we samen. Het is daarom belangrijk dat u schade of overlast in de algemene delen onmiddellijk aan ons meldt!

 

Wat doen wij? Wij stellen een externe poetsploeg aan. Dit zit vervat in uw huurlasten. Onze poetsopdracht is met de grootste zorg opgesteld om het gebouw zo net mogelijk te houden. "Tijd" is geen element waarop we de poetsopdracht kunnen controleren. Het aantal vierkante meter is dat wel. De poetsploeg zorgde er nu al voor dat ons gloednieuwe gebouw blinkt voor de eerste huurders arriveren. Zij komen vanaf maart - zodra iedereen verhuisd is - elke WOENSDAG langs om de algemene delen te poetsen. Dit zit vervat in de huurlasten. Wat de poetsploeg precies doet, leest u in de huurdersbrief die u van ons ontvangen hebt. De hallen / overlopen per verdieping moeten door de bewoners zelf netjes gehouden worden. U maakt hiervoor best enkele afspraken met de buren.

 

Bedankt alvast om mee zorg te dragen voor het gebouw!

------------

DECEMBER 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENST GEBOUWENBEHEER

Aan de bewoners in de Golven- en Schelpenstraat

Ga bewust om met het thermisch verbruik

We stuurden in augustus 2021 al een eerste brief naar onze huurders met thermische energie (ISTA) over de hogere elektriciteitsprijzen en de impact op het thermisch verbruik. We volgen het verbruik in deze coronaperiode heel nauw op. Bovendien hebben energie-experten ons gewaarschuwd dat de energieprijzen niet snel zullen dalen. 

Eind oktober 2021 hebben we nogmaals de meterstanden opgenomen. Op basis van de gegevens van de energie-experten maakten we per huurder een simulatie voor het thermisch verbruik in 2021. We verwachten dat het thermisch verbruik - bij de eindafrekening 2022 - dubbel zo hoog zal zijn. We informeren onze huurders per brief over deze situatie, met een stand van zaken.

 

Ben je huurder in de Golven- of Schelpenstraat (even nummers / niet in De Boeg)?

Wees alert voor de hogere energieprijzen en ga bewust om met uw thermisch verbruik. Het verplicht telewerk door corona in combinatie met hoge energieprijzen, kan de eindfactuur voor het thermisch verbruik aardig de hoogte in jagen. Blijf alvast uw voorschotten betalen, verhoog ze indien mogelijk en informeer u ook over de coronasteun van de stad Oostende.

 

Lees ook zeker onze tips om zuiniger om te gaan met het thermisch verbruik. 

------------

DECEMBER 2021 - BERICHT VAN ONZE DIENST GEBOUWENBEHEER

Opruimactie fietsenberging in Cenakel - woensdag 22 december 2021

We plannen een opkuisactie van de fietsenberging in het Cenakel (Sint-Catharinapolderstraat & Karel Van de Woestijnestraat). Deze actie staat gepland op woensdag 22 december 2021.

 

We maken graag volgende afspraken omtrent de fietsenbergingen: 

* de fietsenberging is enkel voor bewoners die effectief fietsen. Sluit daarom telkens de deur van de fietsenberging.

* Brommers, rollators, kinderwagens, ... horen NIET in de fietsenberging. 

* De fietsenberging is GEEN werkplaats! Alle werkmateriaal zal ook verwijderd worden. 

* Kapotte fietsen (met platte banden, zonder zadel, zonder ketting, ...) worden sowieso verwijderd. 

 

BELANGRIJK! Voor de veiligheid van onze huurders, moet de doorgang in de inkomhal, in de trapzaal, op de verdiepingen, ... altijd vrij zijn. Ook de brandweer en ambulanciers moeten vlot binnen kunnnen. Bewoners gebruiken best de fietsenberging. Bezoekers kunnen hun fiets in de voorziene fietsenstallingen voor het gebouw plaatsen. Fietsen die de doorgang belemmeren, worden zonder verwittiging verwijderd. 

 

Ben jij huurder in het Cenakel? 

Fiets je en staat jouw fiets in de fietsenberging? Hang er dan uiterlijk tegen woensdag 03 november 2021 het label aan dat je van ons ontvangen hebt. Alle huurders werden per brief geïnformeerd over deze actie en de afspraken daaromtrent. 

 

Laat ons samen de fietsenberging op orde zetten en houden! 

 

Dank aan onze huurders in de Nieuwe Stad voor de positieve medewerking! 

 

------------

BERICHT VAN ONZE TECHNISCHE DIENST 

De toegangspaden naar de appartementsgebouwen in Golvenstraat 4 & 6 worden vernieuwd.   

Huurdersbrief, woensdag 17 maart 2021 

 

Onze appartementsgebouwen in de Golvenstraat in Oostende hebben elk een toegangspad en een strook langs de gevel in tegels. De meeste paden zijn al enige tijd geleden heraangelegd. Enkel de toegang tot  Golvenstraat 4 en 6 stond nog op de planning om te vernieuwen. In maart 2021 worden deze werken dan toch al uitgevoerd. We zijn blij dat deze karwei kan gebeuren. Zo krijgen al onze huurders in de Golvenstraat een veiligere toegang tot hun woning. Bovendien verbeteren we zo ook het uitzicht van de straat. De huurders werden via huurdersbrief persoonlijk geïnformeerd over deze werken. 

 

Eindelijk is het zover! Onze huurders in Golvenstraat 4 en 6 krijgen een veiligere toegang tot hun woning. De toegangspaden daar waren dringend aan vernieuwing toe. De werken stonden al eerder op de planning, maar moesten door onvoorziene omstandigheden uitgesteld worden. Aannemer Deschacht bouwmaterialen BVBA heeft ons begin deze week laten weten dat deze werken nu kunnen opstarten.  

 

Vanaf - ten vroegste - donderdag 18 maart 2021 zal de aannemer het toegangspad naar de algemene inkom én ook de strook langs de gevel vernieuwen. Dit zowel voor Golvenstraat 4 als voor Golvenstraat 6.  

 

De toegang tot de appartementsgebouwen zal dus tijdelijk onderbroken zijn. De aannemer stelt wel alles in het werk om de  bewoners zo vlot en veilig mogelijk binnen en buiten te laten. De werken worden ook zo snel als mogelijk afgerond.  

 

Na deze heraanleg, zullen alle toegangspaden in de Golvenstraat vernieuwd zijn. De toegang tot alle appartementsgebouwen in de Golvenstraat zal veiliger zijn. En ook het uitzicht van de buurt zal verbeteren. In de week van 17 maart 2021 werden deze werken volledig afgerond.  

 

Aan onze huurders: Bedankt voor jouw geduld. En onze oprechte excuses voor dit toch wel late bericht. Dit was buiten onze wil. Wij hopen dat je de huurdersbrief van 17 maart 2021 nog op tijd in de brievenbus gevonden hebt. Ondervind je problemen of heb je vragen over deze werken? Aarzel niet om ons te contacteren! We zoeken samen naar een oplossing.   

--------------- 

Huurdersbrief over de heraanleg van de toegangspaden in Golvenstraat 4 & 6 (pdf - 2,8 MB)