kleinVerhaal 

kleinVerhaal vzw is een participatieve kunstpraktijk die tegen de achtergrond van havenstad Oostende een inspirerende ontmoetings- en creatieplek organiseert waar mensen vanuit alle geledingen van de maatschappij, inclusief de meest kwetsbaren, in de kunsten duiken. kleinVerhaal gaat in zee met professionele, geëngageerde kunstenaars uit film en muziek voor open ateliers waarin een bonte mix van mensen met diverse achtergronden, culturen en leeftijden hun verbeelding vorm geven. Vanuit het hart van de samenleving en via de weg van de kunsten vertaalt, ondervraagt en documenteert kleinVerhaal de complexiteit van de huidige maatschappij in weerbarstige creaties en prikkelende acties. 

 

Kortfim "Take good care of my baby" 

De Nieuwe Stad was van november 2016 tot september 2017 de uitvalsbasis voor kleinVerhaal om de kortfilm "Take good care of my baby" te maken. Regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter doken samen met kleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen onder in De Nieuwe Stad om er met de bewoners een kortfilm te maken die de eigenheid en kracht van hun wijk zichtbaar maakt voor de 'buitenwereld'.

"Take good care of my baby" heeft ook een eigen website waar je alles van a tot z kunt ontdekken over deze kortfilm.

 

De Westerlingen

kleinVerhaal trekt als corona het toelaat, het Westerkwartier in voor hun nieuwe filmproject "De Westerlingen". Goedheid, werkzaamheid, gelijkheid, spaarzaamheid, overvloed, vereniging, vrijheid, eendracht, voorzienigheid. De straatnamen liegen er niet om: het Oostendse Westerkwartier is een wijk vol deugden. De stad wou alvast dat deze wijk overliep van ambities. Achter de grote deugden schuilt het klein verhaal. De laatste decennia kent de wijk door de betaalbaarheid van de woningen, een instroom van nieuwkomers uit alle windstreken. Ook jonge middenklasse gezinnen vinden er hun thuis. Samen met documentairemaker Jonatan Lyssens richtte kleinVerhaal in het Westerkwartier een collectief op bestaande uit een vier à zestal personen uit de wijk met interesse voor documentaire en film. Meer info vind je op de website van kleinVerhaal.