Woonproject 'Met Zicht' op de Spuikom in Oostende

Na net geen drie jaar kon De Oostendse Haard haar sociaal nieuwbouwproject “Met Zicht” aan de Spuikom terug laten opstarten. We zijn kunnen overgaan tot het aanstellen van een nieuwe aannemer voor de appartementen die al in opbouw waren. In de tussentijd werd ook de vergunning voor de bouw van de 13 huizen in de Verstellestraat afgeleverd. Ook hier werd opdracht gegeven aan de aannemer om te beginnen. Sinds maart 2022 is er terug bedrijvigheid op de site.

 

Het nieuwbouwproject met sociale huurwoningen situeert zich in de Schietbaanstraat, de Verstellestraat en de Voorhavenlaan. Op deze unieke locatie aan de Spuikom komen 60 huurappartementen en 13 huurhuizen. In de Verstellestraat komen 4 huizen met 3 slaapkamers en 9 huizen met 5 slaapkamers. De appartementsgebouwen aan de Schietbaanstraat tellen 38 appartementen met 1 slaapkamer en 2 appartementen met 2 slaapkamers. In de Voorhavenlaan komen gebouwen met daarin 17 appartementen met 1 slaapkamer en 3 appartementen met 2 slaapkamers. Een aantal van deze appartementen is aangepast voor mindervaliden. 

 

We zijn er van overtuigd dat dit woonproject een nieuwe dynamiek zal brengen aan de Spuikom. Dit wordt een nieuwe thuis voor grotere gezinnen én voor alleenstaanden, ouderen en kleine gezinnen. Bovendien sluiten we aan op de andere pleinen in de wijk. Hier komt ook een park met speeltoestellen. Kortom, dit wordt een aantrekkelijke plek voor de buurt om van te genieten. Een plus voor het sociaal contact.

Woont u in de buurt? 

De aannemer doet er alles aan om eventuele hinder tot een minimum te beperken. Al blijft het natuurlijk een werf en moet er gewerkt worden. Lawaai en werfverkeer horen daar bij. Alle buurtbewoners, zowel huurders van De Oostendse Haard als buren in de Vuurtorenwijk kregen ook een werfbrief van ons in de bus. 

Bij wie kan ik terecht met vragen over deze werf?

Tom Van Wassenhove is de projectcoördinator voor 'Met Zicht'. Hij volgt de werf op, heeft regelmatig overleg met de aannemer en kan uw eventuele vragen of opmerkingen beantwoorden of bespreken op een werfvergadering. U kan hem bereiken via info@oostendsehaard.be of telefonisch via 059 70 29 54

Over de (herop)start van Met Zicht ...

In 2018 startte De Oostendse Haard met de bouw van haar nieuwbouwproject ‘Met Zicht’ aan de Schietbaanstraat in Oostende. Een juridische procedure met de toenmalige aannemer zorgde er echter voor dat de bouw stilviel in mei 2019. De Oostendse Haard is zo’n 2,5 jaar later kunnen overgaan tot het aanstellen van een nieuwe aannemer voor deze appartementen. Bijna 3 jaar werden de bouwwerken terug aangevat (maart 2022).

 

We begrijpen dat deze situatie ook zijn impact had op de buurt. Wij willen de buren en de inwoners van de Vuurtorenwijk uitdrukkelijk bedanken voor hun begrip en geduld. Enige tijd terug werden onze gebouwen in de Voorhavenlaan 169-171 ook gesloopt. Ondertussen is de geplande bouw van 13 huizen in de Verstellestraat (op dezelfde locatie) ook gestart. 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EERDER NIEUWS OVER 'MET ZICHT'

Afbraak gebouwen Voorhavenlaan 169-171 in het kader van ons project "Met Zicht"

Bewonersbrief - Oostende, donderdag 07 januari 2021

 

De Oostendse Haard zal in de Vuurtorenwijk een nieuwbouwproject met sociale huurwoningen realiseren. Op deze unieke locatie aan de Spuikom (Schietbaanstraat - Verstellestraat - Van Hembdenstraat) komt het project “Met Zicht” met 13 woningen en 60 appartementen. De wijk zal zo een volledig nieuw uitzicht krijgen. Momenteel liggen de bouwwerken voor dit nieuwbouwproject stil. Het team van De Oostendse Haard werkt hard verder om deze werf zo snel als mogelijk terug op te starten met een nieuwe aannemer.

 

Ondertussen is de firma VaCoMet BVBA uit Roeselare gestart met de ontmanteling van de gebouwen aan de Voorhavenlaan 169-171. Een     belangrijke stap in het project “Met Zicht”. Momenteel treffen zij de nodige voorbereidingen om te slopen. Hiervoor wordt een kraan geïnstalleerd. De verkeerssituatie o.a. voor de voetgangers wordt ter plaatse gesignaleerd. Deze werkzaamheden zullen ongeveer een maand duren, volgens onderstaande planning:

 

  • 04/01/2021 – 08/01/2021: ontmanteling binnen in de gebouwen
  • 11/01/2021 – 22/01/2021:  afbraak van de bovenbouw, met kraan
  • 25/01/2021 – 29/01/2021: afvoer van het puin en afbraak van de fundering
  • 01/02/2021 – 12/02/2021: opkuis van het terrein