FOTOWEDSTRIJD DE OOSTENDSE HAARD: NOG TOT 21 JUNI 2021, 16.00 UUR 

De Oostendse Haard lanceert een fotowedstrijd voor haar huurders onder het motto “Toon ons jouw groene vingers”! 

Persbericht, woensdag 14 april 2021

 

Nu de lente er is, wil De Oostendse Haard haar huurders op een leuke, positieve manier motiveren om in de tuin te werken, het balkon op te fleuren of bloemen in huis te halen. Met een fotowedstrijd op www.oostendsehaard.be spoort de sociale huisvestingsmaatschappij haar huurders aan om de “groene vingers” te tonen. Deelnemen kan nog tot 21 juni 2021, 16 uur in drie categoriëen: ‘Tuin’, ‘Terras’, ‘Plantenhoek in de woning’. In elke categorie worden eind juni telkens 3 winnaars door een onschuldige, digitale hand getrokken. Alle deelnemende huurders van De Oostendse Haard maken zo kans op een waardebon voor bloemen en planten.    

 

Een verzorgde tuin is zoveel leuker: voor de bewoner, maar ook voor de buurt. Ook een terras of balkon mag bij De Oostendse Haard aangekleed worden met een tuinsetje en wat planten. Omwille van de veiligheid en om beschadigingen te voorkomen, mag er niets aan of over de leuningen of het traliewerk van de terrassen gehangen worden.  

 

‘We hebben heel wat huurders bij ons die hun tuin of terras tot in de puntjes verzorgen. Dat mag best gezien worden, vinden wij. Ongetwijfeld schuilen er in onze woningen ook prachtige plantenhoekjes of kleurrijke bloemenpracht. Daarom lanceren wij deze wedstrijd, om de groene vingers van onze huurders te zien.’, vertelt directeur Vanessa Vens.   

 

De fotowedstrijd moet elke huurder van De Oostendse Haard ook motiveren: ‘Wie een private tuin of een terras heeft bij ons moet die uiteraard ook onderhouden. We zien er ook op toe dat elk zijn verantwoordelijkheid daarin neemt. Het is belangrijk: zowel voor de huurder als voor de buurt om van te genieten. Deze fotowedstrijd kan hopelijk iedereen motiveren om in de tuin aan de slag te gaan of het terras een extra poetsbeurt te geven.’, aldus voorzitter Quinten Goekint.    

 

De Oostendse Haard buste bij al haar bewoners een folder met een oproep voor deze wedstrijd en heel wat tips en tricks voor het tuin- en terrasonderhoud. Ook de details over het wegbrengen van (tuin)afval en de helpende hand voor de minder mobiele buur worden vermeld in deze huurdersbrief. De sociale huisvestingsmaatschappij vraagt daarbij nog extra aandacht voor de beplanting in de gemeenschappelijke groenzones:   

 

‘Wandelen, lopen, fietsen, rijden of spelen in de beplanting en struiken kan absoluut niet. Samen met onze partners wordt enorm veel aandacht besteed aan het gemeenschappelijk groenonderhoud. Iedereen doet zijn uiterste best om alles tip-top en zwerfvuilvrij te houden. Waar nodig wordt ook bekeken of er extra bescherming voor de beplanting nodig is. We vinden het enorm fijn dat onze huurders mee waken over deze groenzones. Zo houden we samen het gedeeld groen in onze buurten in topvorm.’, besluiten voorzitter Quinten Goekint en directeur Vanessa Vens. 

 

Meer info, het wedstrijdreglement en de deelnemingsvoorwaarden op www.oostendsehaard.be 

------------