Woonproject 'Groenzicht' op de Nukkerwijk in Bredene

We zijn in juni 2021 gestart met ons volgende woonproject in Bredene: Groenzicht. Een woonproject met twee meergezinswoningen van 1 of 2 slaapkamerappartementen in de Noordhofstraat. In totaal komen er 19 appartementen: een gebouw met 11 appartementen in Noordhofstraat 4 en een gebouw met 8 appartementen op huisnummer 2.

 

De aannemer heeft de voorbereidingen iets vroeger opgestart dan oorspronkelijk gepland. Daardoor zijn ze ook vroeger met de effectieve werken kunnen beginnen. In totaal zijn er 530 kalenderdagen voorzien. We mikken op eind 2022 om de bouw van 'Groenzicht' te voltooien.

 

We zijn er van overtuigd dat 'Groenzicht' goed zal aansluiten bij de huidige omgeving. Het wordt er mooi en aangenaam wonen met zicht op het groen, in een levende buurt en met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid.

Woon je in de buurt? 

De aannemer doet er alles aan om eventuele hinder tot een minimum te beperken. Al blijft het natuurlijk een werf en moet er gewerkt worden. Lawaai en werfverkeer horen daar bij. Alle buurtbewoners, zowel huurders van De Oostendse Haard als buren in de Noord Edestraat en de Breendonklaan kregen ook een werfbrief van ons in de bus. 

 

Bij wie kan ik terecht met vragen over deze werf?

Tom Van Wassenhove is de projectcoördinator voor 'Groenzicht'. Hij volgt de werf op, heeft regelmatig overleg met de aannemer en kan uw eventuele vragen of opmerkingen beantwoorden of bespreken op een werfvergadering. Je kan hem bereiken via info@oostendsehaard.be of telefonisch via 059 70 29 54

De architecten vertellen ...

"Groenzicht bestaat uit twee meergezinswoningen en een park voor iedereen. Enkele van de aanpalende tuinen zijn nu al via poortjes en een pad bereikbaar. Dit pad wordt uitgebreid rond de volledige publieke tuin. Van buiten naar binnen ziet het plan er als volgt uit: als we aan de rand vertrekken, zie je eerst de hagen van de buren, een pad en een groene buffer tussen de nieuwe gebouwen en de bestaande woningen. Daarna volgen de gebouwen. Eerst zitten de leefruimtes met zicht op het groen en als bewaker van de privacy. Dan volgen de functionele ruimtes. Binnenin het gebouw zit de trapzaal. Zo wordt elke verdieping opgebouwd en zo is elk appartement op een gelijkwaardige manier georganiseerd."

 

Architectenbureau Havana werkt voor dit ontwerp samen met Lambda-max (stabiliteit) en Tech3 (technieken). De architecten werden aangesteld via de Vlaams Bouwmeester (WinVorm). De VMSW stuurt de aanleg van de (omgevings)infrastructuur aan.